Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι

Υλικά:
μοσχάρι 1 κιλό
κριθαράκι 400 γρ.
ελαιόλαδο 1/2 φλ.
βούτυρο 1 κ.σ.
πετιμέζι 1/2 κούπα
αλάτι
πιπέρι
μαιντανό

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά το κρέας και κόψτε το σε μικρές μερίδες. Τοποθετείστε το σε γάστρα, αλατοπιπερώστε, περιχύσετε με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και δυο κούπες νερό. Σκεπάστε την γάστρα και βάλτε στον φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά. Χαμηλώστε στους 180 C και ψήστε ακόμα 40-45 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος και προσθέτετε ζεστό νερό και αρκετό αλάτι. Ρίχνετε το κριθαράκι , ανακατεύετε με μια κουτάλα ,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 λεπτά ακόμα. Ανοίξτε το σκεύος , βάλτε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το κάνετε και με ρύζι αντί για κριθαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου