Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ρεβίθια στο φούρνο με λιαστές ντομάτες και πετιμέζι

Υλικά:

500 γρ. ρεβίθια
1 φλ. του τσαγιού πετιμέζι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 τσαμπί κόκκινα σταφύλια
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
1 φλ. του τσαγιού ζωμό
κότας ή βοδινού
2 φύλλα δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι
1 μικρό βαζάκι με λιαστές
ντομάτες κομμένες
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι

Εκτέλεση:

 Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε ζεστό νερό. Την επόμενη μέρα, βράζουμε τα ρεβίθια μέσα στο νερό που τα μουλιάσαμε, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και τρίβουμε μετά τα ρεβίθια με τα χέρια μας, ώστε να βγουν οι φλούδες τους. Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε να βράσουν για 40 λεπτά ακόμη και ακολούθως τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε ταψί μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από τα σταφύλια, και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο - εναλλακτικά, τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και για να γίνει αυτό, προσέχουμε το φαγητό να έχει τα υγρά του. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε τα σταφύλια και αλατοπιπερώνουμε. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τυρί μανούρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου