Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αίγα με χυλοπίτες, πετιμέζι και ανθότυρο

Υλικά:

1,300 γρ κατσίκα ( σπάλα ή μπούτι )
1 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
200 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι χοντρό
φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά το κρέας και το ζεματάμε σε νερό που βράζει , αφαιρώντας σχολαστικά τον αφρό. Βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα, τα κομμάτια του κατσικιού και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανορίχνουμε το σκόρδο και ροδίζουμε για άλλα 2’ . Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα και το πετιμέζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 45’.Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, τσεκάρουμε το αλάτι, αραιώνουμε λίγο τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες να βράσουν για 6’. Τοποθετούμε τις χυλοπίτες σε βαθιά πιατέλα , δίπλα τους το κρέας και πάνω-πλάι χωριστά, τον ανθότυρο τριμμένο. Διακοσμούμε με φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη.
Tips
Αρνί ή κατσίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου