Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ψητές πατάτες με πορτοκάλι και πετιμέζι

Υλικά:

2 κιλά πατάτες
1/2 κούπα λάδι και 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι (ή ανάμικτο με μανταρίνι)
3 κ.σ. πετιμέζι,
Ξύσμα ποτοκαλιού
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τι βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό να βράσουν ίσα να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι και να είναι λίγο μαλακές. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.
Ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35-50 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και την ποικιλία πατάτας. Κάθε 15 λεπτά ανακατεύουμε τις πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο χυμό.
Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι, πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το πετιμέζι.
Κουνάμε προσεκτικά το ταψί να ανακατευτούν και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου