Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκουμάδες τυριών με σος από πετιμέζι και ρόδι

Υλικά:

Για τη ζύμη
250 γρ. φέτα
250 γρ. γκίζα (παράγωγο της φέτας)
250 γρ. γαλοτύρι
750 γρ. ανθότυρο
100 γρ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
50 ml λάδι

Για το κουρκούτι
2 κρόκους και 3 ασπράδια αβγών
370 ml μπύρα
50 ml λάδι
3 κ.γλ. κοφτές σουσάμι
1 κ.γλ. κοφτή αλάτι
1 κ.γλ. κοφτή ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σος
1/2 ποτήρι πετιμέζι
1/2 ποτήρι χυμό ροδιού
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης σε μπολ. Τα πλάθουμε σε ομοιόμορφο μείγμα. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε σε λεκάνη τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά για το κουρκούτι, αφήνοντας το αλέυρι τελευταίο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Σε κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τα υλικά της σος έως ότου μειωθεί στο μισό. Πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα περνάμε από το κουρκούτι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου