Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συκώτι τηγανιτό με δίκταμο και πετιμέζι

Υλικά:

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. δίκταμο ξηρό
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πετιμέζι
Αλάτι

Εκτέλεση:

 Πλύνετε καλά το συκώτι και με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε το σε μια επιφάνεια κοπής σε μικρές λωρίδες. Βάλτε τις σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίξτε το αλεύρι. Αλευρώστε τα κομμάτια συκωτιού από όλες τις πλευρές και τινάξτε να φύγει το περισσευούμενο.
 Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίξτε τα κομμάτια του συκωτιού και τηγανίστε τα για περίπου 4΄, γυρίζοντάς τα συχνά με μια τσιμπίδα, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
 Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε το συκώτι από το τηγάνι, βάλτε το σε μια πιατέλα και αλατίστε το.
 Στη συνέχεια ρίξτε στο τηγάνι το δίκταμο, το ξίδι, το πετιμέζι και λίγο αλάτι. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσουν τα υλικά όλα μαζί για 3΄ .
 Αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύστε το συκώτι με την σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Συμβουλή: Αν δεν σας αρέσει το δίκταμο αντικαταστήστε το με δεντρολίβανο.
Έξυπνη Ιδέα: Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με συκωτάκια κοτόπουλου αντί μοσχαρίσιου συκωτιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου