Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Κατσικάκι με ρεβύθια, σταφίδες και πετιμέζι

Υλικά:

1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας πελτέ
½ κούπα ρεβύθια (μουλιασμένα από βραδύς)
¼ κούπας σταφίδες ξανθές
1 ποτήρι κρασιού πετιμέζι
αλάτι
πιπέρι
νερό ή ζωμό κρέατος για το μαγείρεμα
200 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να σοταριστεί, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Όταν μαραθεί, ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε κύβους. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον πελτέ, αραιωμένο με λίγο ζωμό για να διαλυθεί πιο εύκολα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα ρεβίθια, βάζουμε λίγο πετιμέζι και προσθέτουμε το ζωμό. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μια ώρα να ψηθεί.
Όταν ψηθεί το κρέας ρίχνουμε τις σταφίδες και αφήνουμε αλλά 15 ΄.
Βράζουμε το ρύζι (2 κούπες ρύζι - 4 κούπες ζωμό). Το φορμάρουμε σε μπολάκια. Αναποδογυρίζουμε τα μπολάκια σε πιάτα πιάτο και προσθέτουμε το κρέας με τη σάλτσα - από πάνω ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές πετιμέζι. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου