Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κέτσαπ σπιτική με πετιμέζι.

Υλικά: (για 1 κιλό κέτσαπ)

3 κιλά ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 κγλ αλάτι
1 κ.σ πιπέρι σε κόκκους
Δεντρολίβανο
Φρέσκια ρίγανη
Θυμάρι
6 κ.σ πετιμέζι 
120 γρ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ κόρν φλάουερ


Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλες, τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, όπως και το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά. Βράζουμε τις ντομάτες ½ ώρα σε δυνατή φωτιά, (τις ανακατεύουμε πότε πότε μην μας κολλήσουν). Τις περνάμε από το τρυπητό για τα μακαρόνια, τις πατάμε να βγάλουν όλο το χυμό τους. Τις ξαναπερνάμε από το ψιλό τρυπητό, για να μην περάσουν σποράκια.
Βάζουμε το χυλό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύδι, και το πετιμέζι, βράζουμε τη σάλτσα 10 λεπτά, αραιώνουμε το κόρν φλάουερ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στη σάλτσα και την ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
Μπορούμε να μαρινάρουμε κρεατικά με αυτή τη σάλτσα, συν λάδι και να τα ψήσουμε στη σχάρα, ή στο φούρνο σαν σάλτσα μπάρμπεκιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου