Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πού, πώς και πόσο διατηρείται το πετιμέζι;

Το πετιμέζι είναι ένα 100% φυσικό παχύρευστο προϊόν που παράγεται από τον βρασμό του μούστου χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης.
Διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου αρκεί να το τοποθετήσουμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος σε γυάλινα βάζα, ακόμη καλύτερα να είναι σκουρόχρωμα. Ιδανικά φροντίζουμε να το καταναλώσουμε στον επόμενο χρόνο έτσι ώστε να το αντικαταστήσουμε με αυτό της νέας σοδιάς. Διατηρείται και περισσότερο ανάλογα με την πυκνότητά του. Όσο πιό πυκνό είναι τόσο περισσότερο καιρό διατηρείται. Άλλωστε το χρησιμοποιούμε και σαν συντηρητικό για γλυκά του κουταλιού αντί του γνωστού σιροπιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου