Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Χρήσεις του πετιμεζιού

Το πετιμέζι, το αρχαίο αυτό γλυκαντικό που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Παραμένει εξαιρετικά υγιεινό διότι δεν περιέχει συντηρητικά και χρωστικές ενώ διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου έχοντας πάμπολλες θεραπευτικές ιδιότητες. Οι χρήσεις του είναι πολλές:

  • Στην μαγειρική σαν κύριο συστατικό σε πολλά παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα πιάτα
  • Χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο της ζάχαρης στη ζαχαροπλαστική ή αντί άλλου σιροπιού.
  • Υποκαθιστά την ζάχαρη στα αφεψήματα.
  • Δρα ως συντηρητικό στα γλυκά του κουταλιού.
  • Ως σφηνάκι ενεργειακής τόνωσης και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.
  • Ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από αναιμία.
  • Για τον πονεμένο λαιμό.
  • Για τα συμπτώματα της ιλαράς.
  • Ασπίδα προστασίας για την κατάθλιψη συμβάλλοντας στη ψυχική μας υγεία.
  • Έχει αντιγηραντικές και επανορθωτικές ιδιότητες.
Πρέπει στις μέρες μας να διεκδικήσει τη θέση που του ανήκει στην καθημερινή μας διατροφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου