Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κοτόπουλο με πετιμέζι και λαχανικά

Υλικά:

1 κ.γ. κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. πετιμέζι
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την βραστή σαλάτα: 4-5 φουντίτσες μπρόκολο
3-4 μέτρια καρότα
2-3 πατατούλες καθαρισμένες
Το χυμό από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπαχαρικά σου - πάπρικα, σκόρδο, κύμινο, αλάτι και πιπέρι - σκόρδο, ξίδι και ελαιόλαδο. Πρόσθεσε και το πετιμέζι και ρίξε μέσα τα κομμάτια το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά και άφησε στην άκρη να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Στο μεταξύ βάλε σε ένα πανέρι όλα σου τα λαχανικά καθαρισμένα και πλυμένα, να βράσουν στον ατμό για 15 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και πέρασε από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους. Βάλε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να κάψει και καβούρδισε το σουσάμι σου για λίγα δευτερόλεπτα. Φύλαξε στην άκρη. Ρίξε στο ήδη ζεστό τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα σε μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν τα κομμάτια κοτόπουλου. Πασπάλισε με το σουσάμι και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Σέρβιρε μαζί με τα λαχανικά σου, αφού τα περιχύσεις με ελαιόλαδο, λεμόνι και αλατοπίπερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου