Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το πετιμέζι πηγή επιχειρηματικών ιδεών

Ολοκληρώθηκαν, το προηγούμενο καλοκαίρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 2ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, στη Χίο. Στόχος του Θερινού Σχολείου ήταν να καθοδηγήσει τους φοιτητές στο να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε πράξη. Το Θερινό Σχολείο εκτός από τις διαλέξεις στο αντικείμενο της επιχειρηματικότητας, παρείχε εντατική βιωματική διδασκαλία. Μέσα από προσανατολισμένα στη δράση εργαστήρια και υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών και ακαδημαϊκών δασκάλων, από Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς και συνεργαζόμενων επιχειρηματιών, οι φοιτητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους για την ανάπτυξη και παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι 22 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που προέρχονταν από όλα σχεδόν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου χωρίστηκαν σε ομάδες και με συμμετοχικές διαδικασίες επέλεξαν μόνοι τους 6 επιχειρηματικές ιδέες για την βελτίωση και εξέλιξη των οποίων εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου. Μια από αυτές αφορούσε και το πετιμέζι

Greek ice dream


Μία επιχειρηματική ιδέα για την παραγωγή ενός παγωτού υψηλής διατροφικής αξίας, το οποίο θα περιέχει δύο σπανίως χρησιμοποιούμενα ελληνικά προϊόντα το πετιμέζι και το ταχίνι. Βασίζεται στην παραγωγή ενός παγωτού βανίλια χαμηλού σε περιεκτικότητα λίπους και σακχάρων τα οποία θα αντικατασταθούν από εκείνα του ταχινιού και του πετιμεζιού αντίστοιχα. Η παραγωγή του θα πραγματοποιηθεί τοπικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Λήμνο. Είναι πρωτότυπο και στηρίζεται σε ελληνική παραδοσιακή σπιτική συνταγή. Χρησιμοποιεί τοπικά αγνά προϊόντα, είναι μη τυποποιημένο και ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς. Το παγωτό προσδίδει μία ιδιαίτερη και διατροφικά αξιόλογη επιλογή για τον καταναλωτή αφού σε κάθε κουταλιά του θα γεύεται την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου