Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κουλουράκια με πετιμέζι

Υλικά: 

Ελαφρύ ελαιόλαδο: 1 κούπα
Πετιμέζι: 1 κούπα
Ζάχαρη: 1/4 κούπας
Ρακί: 2 κουταλιές σούπας
Πορτοκάλι: 1 μέτριο,
το ξύσμα και το χυμό
Χτυπημένη με λίγη ζάχαρη μαστίχα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένη κανέλα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλεύρι: 600 γρ. (περίπου, μπορεί να πάρει περισσότερο ή λιγότερο)

Εκτέλεση: 

1. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και το πετιμέζι. Προσθέτετε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την κανέλα και τη μαστίχα. Τέλος προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι. Πρέπει να πάρουμε μια ζύμη, εύπλαστη, αλλά όχι πολύ σκληρή.
2. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόχαρτο ή περνάτε με ελαιόλαδο 2 μεγάλα ταψιά φούρνου.
3. Πλάθετε κουλουράκια και τα βάζετε στα ετοιμασμένα ταψιά. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα φυλάτε σε αεροστεγείς συσκευασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου