Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μπισκότα με πετιμέζι

Υλικά: 

Αλεύρι: 270 γρ.
Αλάτι: 1/3 κουταλάκι τσαγιού
Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Σκόνη τζίντζερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 115 γρ.
Καστανή ζάχαρη: 210 γρ.
Ηλιέλαιο: 2 κουταλιές σούπας
Πετιμέζι: 80 ml
Αυγό: 1 μεγάλο
Άσπρη ζάχαρη: 1/2 κούπα (για το πασπάλισμα των μπισκότων)

Εκτέλεση: 

1. Σε μπολ, ανακατεύετε μαζί, το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο.
2. Χτυπάτε μαζί το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, το αυγό, το πετιμέζι και χτυπάτε να αναμειχθούν καλά.
3. Προσθέτετε λίγο - λίγο το μείγμα του αλεύρου και χτυπάτε απαλά, να ενσωματωθεί.
4. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, να σφίξει το μείγμα.
5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου. Στρώνετε 2 μεγάλες λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
6. Κάνετε με την ζύμη, 30 μπάλες, 2,5 εκατοστά περίπου διάμετρο. Περνάτε τις μπάλες στην άσπρη ζάχαρη, να τυλιχτούν ολόγυρα και τις βάζετε στις λαμαρίνες σε απόσταση μεταξύ τους, τουλάχιστον 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
7. Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου