Υλικά:
Ρύζι καρολίνα: 1 κούπα
Γάλα: 2 1/2 κούπες
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Κορν φλάουρ: 2 κουταλιές σούπας
Πετιμέζι: 4 κουταλιές σούπας
Ροδόνερο: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ανθόνερο: 1 κουταλάκι τσαγιού
Εκτέλεση:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι και προσθέτετε νερό, ώστε να σκεπάσετε το ρύζι και να έρθει το νερό 3 εκ. πάνω από το ρύζι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
2. Εν τω μεταξύ, παίρνετε 1/2 κούπα από το γάλα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Βάζετε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να κάψει το γάλα.
3. 'Οταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτετε το καυτό γάλα και το γάλα με το κορν φλάουρ. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το κορν φλάουρ.
4. Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το πετιμέζι, το ροδόνερο και το ανθόνερο, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε 8 μπολάκια.
5. Σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Αν θέλετε πριν το σερβίρετε το ραντίζετε με λίγο επιπλέον πετιμέζι.
Ρύζι καρολίνα: 1 κούπα
Γάλα: 2 1/2 κούπες
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Κορν φλάουρ: 2 κουταλιές σούπας
Πετιμέζι: 4 κουταλιές σούπας
Ροδόνερο: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ανθόνερο: 1 κουταλάκι τσαγιού
Εκτέλεση:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι και προσθέτετε νερό, ώστε να σκεπάσετε το ρύζι και να έρθει το νερό 3 εκ. πάνω από το ρύζι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
2. Εν τω μεταξύ, παίρνετε 1/2 κούπα από το γάλα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Βάζετε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να κάψει το γάλα.
3. 'Οταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτετε το καυτό γάλα και το γάλα με το κορν φλάουρ. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το κορν φλάουρ.
4. Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το πετιμέζι, το ροδόνερο και το ανθόνερο, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε 8 μπολάκια.
5. Σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Αν θέλετε πριν το σερβίρετε το ραντίζετε με λίγο επιπλέον πετιμέζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου