Υλικά:
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
2 αστεροειδής γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. μέλι
Για τον χαλβά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
½ κούπα χοντροκομμένα σύκα ξερά
½ κούπα αποξηραμένα κρανμπέρις
1 σφηνάκι πετιμέζι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.γ κανέλα
Eκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι. Όταν αρχίσει ο βρασμός μετράμε 4 λεπτά και αποσύρουμε αφαιρώντας το γλυκάνισο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι, καβουρδίζουμε για 2 με 3 λεπτά
προσθέτουμε τα σύκα τα κρανμπέρις τα καρύδια και τέλος το ξύσμα. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα, τοποθετούμε ξανά στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ρίχνουμε και το πετιμέζι.
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα κέικ και τον αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν ξεφορμάρουμε.
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
2 αστεροειδής γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. μέλι
Για τον χαλβά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
½ κούπα χοντροκομμένα σύκα ξερά
½ κούπα αποξηραμένα κρανμπέρις
1 σφηνάκι πετιμέζι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.γ κανέλα
Eκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι. Όταν αρχίσει ο βρασμός μετράμε 4 λεπτά και αποσύρουμε αφαιρώντας το γλυκάνισο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι, καβουρδίζουμε για 2 με 3 λεπτά
προσθέτουμε τα σύκα τα κρανμπέρις τα καρύδια και τέλος το ξύσμα. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα, τοποθετούμε ξανά στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ρίχνουμε και το πετιμέζι.
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα κέικ και τον αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου