Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παγωτό με πετιμέζι

Υλικά:

480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
5 κρόκοι αυγών
2 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ζάχαρη
3-4 κουταλιές σούπας πετιμέζι

Εκτέλεση:

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη κρέμα με τη βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και το αφήνουμε (σε μέτρια φωτιά) για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει το βγάζουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε το πετιμέζι. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στη κατάψυξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου