Υλικά: (για 4 άτομα)
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και το πετιμέζι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το μείγμα. Ρίχνουμε σε μεταλλικό μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Ανακατεύουμε με πιρούνι σπάζovτας τα κρυσταλλάκια και ξανακαταψύχουμε για άλλες 3 ώρες. Προτιμήστε το ως ελαφρύ επιδόρπιο έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο.
3 φλιτζ. ζεστό νερό
⅓ φλιτζ ζάχαρη
2 φλιτζ. (400 ml) πετιμέζι
Εκτέλεση:
⅓ φλιτζ ζάχαρη
2 φλιτζ. (400 ml) πετιμέζι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και το πετιμέζι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το μείγμα. Ρίχνουμε σε μεταλλικό μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Ανακατεύουμε με πιρούνι σπάζovτας τα κρυσταλλάκια και ξανακαταψύχουμε για άλλες 3 ώρες. Προτιμήστε το ως ελαφρύ επιδόρπιο έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου