Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κέικ νηστίσιμο με πετιμέζι

Περιγραφή

Το πετιμέζι είναι παχύρευστο σιρόπι το οποίο προέρχεται από συμπύκνωση μούστου ώριμων σταφυλιών. Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση.


Υλικά:

  • 100 ml λάδι
  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 50 ml πετιμέζι
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά ((κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
  • 100 γρ. σταφίδες (μουλιασμένες σε ζεστό νερό, στραγγισμένες και αλευρωμένες)


Εκτέλεση:

  1. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα ώστε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το πετιμέζι και αφού τα χτυπήσουμε και αυτά χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Τελευταίες προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει και στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου