Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πράσινη σαλάτα με καρύδια, ρόδι και σάλτσα πετιμεζιού

ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα
  • 300γρ διάφορα σαλατικά (σαλάτα, λόλα, αντίδι, σπανάκι κλπ.)
  • 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
σάλτσα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1.5 κ.σ. πετιμέζι
  • αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλύνετε καλά τις πρασινάδες και στεγνώστε τις. Κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια με το χέρι και ανακατέψτε τις σε ένα μπολ μεγάλο .
  2. Χτυπήστε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
  3. Απλώστε προσεκτικά τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και βάλτε από πάνω τα καρύδια και το ρόδι. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου