Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πετιμεζένια κουλουράκια

Υλικά συνταγής

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού πετιμέζι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο
1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ούζο 
όσο πάρει (περίπου 1 κιλό) αλεύρι κοσκινισμένο 
Εκτέλεση
1. Σε λεκανίτσα ενώνουμε το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και διαλύουμε τη σόδα στο ούζο. Τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
2. Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να ροδίσουν.
Mερίδες: 50
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου