Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σος μπάρμπεκιου με πετιμέζι

Υλικά:

-1 φέτα μπεΐκον ψιλοκομμένη
-1 κουτ του γλυκού θυμάρι φρέσκο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας σκόρδο λειωμένο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κούπες κέτσαπ
-1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
-1/4 κούπας πετιμέζι
-2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
-1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
-1 κουτ. του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπεΐκον με το θυμάρι για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξει. Όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά την αφήνουμε λίγο να “ηρεμήσει” και τη περνάμε από ένα multi η μπλέντερ για να γίνει λεία η sauce.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου