Υλικά:
1 κοκοράκι (φθηνότερο από το κοτόπουλο και με μεστή γεύση - εάν βρούμε μπούτια ακόμη καλύτερα)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
500 γραμμ. κριθαράκι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοκοράκι. Όταν είναι έτοιμο (σε 25 - 30 λεπτά), το βγάζουμε και το ξεκοκαλίζουμε με το χέρι. Κρατάμε ½ ποτήρι ζωμό για τη σάλτσα και στον υπόλοιπο βράζουμε το κριθαράκι.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι, τη μαντζουράνα και τη ντομάτα. Προσθέτουμε τον ζωμό από το κοκόρι και το πετιμέζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 - 20 λεπτά. Βάζουμε στη σάλτσα το κοκόρι και το κριθαράκι και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ξερή μυζήθρα στο τέλος.
1 κοκοράκι (φθηνότερο από το κοτόπουλο και με μεστή γεύση - εάν βρούμε μπούτια ακόμη καλύτερα)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
500 γραμμ. κριθαράκι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοκοράκι. Όταν είναι έτοιμο (σε 25 - 30 λεπτά), το βγάζουμε και το ξεκοκαλίζουμε με το χέρι. Κρατάμε ½ ποτήρι ζωμό για τη σάλτσα και στον υπόλοιπο βράζουμε το κριθαράκι.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι, τη μαντζουράνα και τη ντομάτα. Προσθέτουμε τον ζωμό από το κοκόρι και το πετιμέζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 - 20 λεπτά. Βάζουμε στη σάλτσα το κοκόρι και το κριθαράκι και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ξερή μυζήθρα στο τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου