Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
1 μανταρίνι (τη φλούδα του)
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
10 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
αλάτι
Eκτέλεση:
Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο ταψί στους 180°C μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Αναμειγνύουμε σε μπολ την πορτοκαλάδα, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, τους κόκκους του μπαχαριού και του πιπεριού και το αλάτι, και περιχύνουμε
με το μείγμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη φλούδα από το μανταρίνι και τον ζωμό κότας ή το νερό ζεστά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 150°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά, ώσπου το κοτόπουλο να
μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
1 μανταρίνι (τη φλούδα του)
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
10 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
αλάτι
Eκτέλεση:
Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο ταψί στους 180°C μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Αναμειγνύουμε σε μπολ την πορτοκαλάδα, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, τους κόκκους του μπαχαριού και του πιπεριού και το αλάτι, και περιχύνουμε
με το μείγμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη φλούδα από το μανταρίνι και τον ζωμό κότας ή το νερό ζεστά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 150°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά, ώσπου το κοτόπουλο να
μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου