Το πετιμέζι, που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών που θεωρούνται ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας.
Μπορεί για αρκετά χρόνια να είχε ξεχαστεί, αλλά σε πολλές περιοχές της επαρχίας οι κάτοικοι συνηθίζουν να το πίνουν «σφηνάκι» το πρωί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι πλούσιο σε ενέργεια, και ασβέστιο.
Παράλληλα το πετιμέζι αποτελεί άριστη πηγή σιδήρου, ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου, ενώ αποτελεί ασπίδα προστασίας για την κατάθλιψη.
Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, επειδή το πετιμέζι είναι η συμπυκνωμένη μορφή του χυμού σταφυλιού, μία και μόνο κουταλιά μπορεί να δώσει ό,τι και σχεδόν ένα τσαμπί σταφύλι.
Το τίμημα του υψηλού θερμιδικού φορτίου δείχνει μηδαμινό μπροστά στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο, κάλιο και χαλκό.
Μπορεί για αρκετά χρόνια να είχε ξεχαστεί, αλλά σε πολλές περιοχές της επαρχίας οι κάτοικοι συνηθίζουν να το πίνουν «σφηνάκι» το πρωί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι πλούσιο σε ενέργεια, και ασβέστιο.
Παράλληλα το πετιμέζι αποτελεί άριστη πηγή σιδήρου, ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου, ενώ αποτελεί ασπίδα προστασίας για την κατάθλιψη.
Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, επειδή το πετιμέζι είναι η συμπυκνωμένη μορφή του χυμού σταφυλιού, μία και μόνο κουταλιά μπορεί να δώσει ό,τι και σχεδόν ένα τσαμπί σταφύλι.
Το τίμημα του υψηλού θερμιδικού φορτίου δείχνει μηδαμινό μπροστά στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο, κάλιο και χαλκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου