Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Παριανό πρωτοφούρνι με πετιμέζι

Υλικά:

500 γραμμ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει, χλιαρό
2 κ.σ. σουσάμι
1/2 φλιτζ. πετιμέζι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να μοιάζει σε υφή σαν τη ζύμη του ψωμιού. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι 30 εκ. και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Με τα δάχτυλα την ανοίγουμε απλώνοντάς την. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και χρησιμοποιώντας πάλι τα δάχτυλά μας κάνουμε λακκούβες στη ζύμη. Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε για περίπου 20΄ να ανέβει το πρωτοφούρνι (να ξαναφουσκώσει). Αφού φουσκώσει, το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το πετιμέζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου