Υλικά:
1 κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες (εναλλακτικά με οποιοδήποτε ψάρι για τηγάνι της αρεσκείας μας) 6-7 σκελ. σκόρδο
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. πετιμέζι
1/4 φλυτζ. ξίδι
αλάτι χοντρό
1 κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες (εναλλακτικά με οποιοδήποτε ψάρι για τηγάνι της αρεσκείας μας) 6-7 σκελ. σκόρδο
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. πετιμέζι
1/4 φλυτζ. ξίδι
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
1 κ. σούπας δενδρολίβανο
1 κ. γλυκού θυμάρι
αλεύρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τους προσθέτουμε αλεύρι, τα βάζουμε σε ένα κόσκινο και τα κουνάμε ελαφρά να φύγει το πολύ αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα ψάρια λίγα-λίγα κάθε φορά. Αποσύρουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τα φυλάμε κάπου ζεστά.
Κρατάμε λίγο από το λάδι στο τηγάνι και το άλλο το αποθηκεύουμε για να το δώσουμε για ανακύκλωση.
Ξαναζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με το θυμάρι και το δυόσμο για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
1 κ. σούπας δενδρολίβανο
1 κ. γλυκού θυμάρι
αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα ψάρια λίγα-λίγα κάθε φορά. Αποσύρουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τα φυλάμε κάπου ζεστά.
Κρατάμε λίγο από το λάδι στο τηγάνι και το άλλο το αποθηκεύουμε για να το δώσουμε για ανακύκλωση.
Ξαναζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με το θυμάρι και το δυόσμο για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου