Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ρολάκια με μυζήθρα και πετιμέζι

Υλικά:

12 φύλλα για spring rolls (από μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα)
400 γρ. μυζήθρα κρητική ανάλατη
1 λεμόνι (το ξύσμα)
1 ασπράδι αβγού
1 πρέζα καρδάμωμο αλεσμένο στον μύλο των μπαχαρικών
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
4-5 κουτ. σούπας πετιμέζι
λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση:

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και το καρδάμωμο μέσα σε ένα λεκανάκι. Aπλώνουμε τα φύλλα για τα ρολάκια πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και βάζουμε στο κέντρο του καθενός μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα του τυριού. Aπλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος, βρέχουμε τις άκρες του φύλλου με λίγο ασπράδι αβγού και τυλίγουμε σε ρολάκια (όπως κάνουμε τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα). Tηγανίζουμε τα ρολάκια σε καυτό σπορέλαιο για τρία με τέσσερα λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Tα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο πετιμέζι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι ή τριμμένο καρύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου