Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι

Υλικά:

2 στήθη πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
½ φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
½ φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε ένα μικρό πυρέξ,ελαφρά βουτυρωμένο, και τα περιχύνουμε με το πετιμέζι, το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μαυροδάφνη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι μαζί με το κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180oC να καραμελώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το περνάμε «γενναιόδωρα» με ελαιόλαδο και βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε «δυνατά» για πέντε λεπτά από κάθε μεριά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και όπως είναι με το τηγάνι τα βάζουμε για πέντε ακόμα λεπτά στο φούρνο στους 180oC να γλασαριστούν. Σερβίρουμε τα φιλετάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κυδώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου