Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Γλασαρισμένα Καρότα με Μέλι και Πετιμέζι

Υλικά:

4 ½ φλιτζ. νερό
2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια, σε κομμάτια περίπου των 6 εκ.
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ. πετιμέζι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι

Εκτέλεση:

 Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαγειρευτεί χωρίς να έχουν μαλακώσει. Τα σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα καρότα, λίγο αλάτι και μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε μπαλσάμικο, μέλι και πετιμέζι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε τα καρότα σε μια πιατέλα, πασπαλίζοντάς τα με τον δυόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου