Yλικά:
500 γρ. σπαγγέτι 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
40 γρ. ξίδι λευκό
40 γρ. πετιμέζι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
40 γρ. ξίδι λευκό
40 γρ. πετιμέζι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε ταψί τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πετιμέζι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Μεταφέρουμε τα ντοματίνια με τα ζουμιά τους σε μεγάλο μπολ. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μπολ με τα ντοματίνια, προσθέτουμε τον βασιλικό, τη μυζήθρα και το αμύγδαλο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε ταψί τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πετιμέζι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Μεταφέρουμε τα ντοματίνια με τα ζουμιά τους σε μεγάλο μπολ. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μπολ με τα ντοματίνια, προσθέτουμε τον βασιλικό, τη μυζήθρα και το αμύγδαλο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου