Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πανσέτα με πετιμέζι και κυδώνια

Υλικά:

4 πανσέτες (2 για κάθε άτομο)
2 κυδώνια, καλά καθαρισμένα, κομμένα... κυδωνάτα! (ραντίστε τα με λίγο λεμονάκι να μη σας μαυρίσουν)
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 λεμόνι, καθαρισμένο χωρίς το λευκό μέρος, κομμένο σε χοντρές φέτες
Λίγο δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι λάδι
4 - 6 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος τους, ψιλοκομμένα
Αλατι, Πιπέρι
3-4 κ.σ. πετιμέζι

Εκτέλεση:

Σε ένα γουόκ ή σε αντικολλητική κατσαρόλα, σώταρε τις πατάτες, μετά τα κρεμμυδάκια μετά τις φέτες απο το ένα σκόρδο, το μισό λεμόνι σε φέτες (ξεφλουδισμένο) λίγο αλάτι και μετά τα κυδώνια
Σώταρε και ανακάτεψε γρήγορα, αλλά χωρίς να διαλύσεις τα κυδώνια
Πρόσθεσε ενάμιση φλιτζάνι νερό και άφησε τα υλικά να μαλακώσουν
Τα κυδώνια θα μαλακώσουν πρώτα, οπότε αφαίρεσέ τα με μια τρυπητή κουτάλα. Άφησε τις πατάτες μέχρι να γίνουν
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, βάλε τις πανσέτες -αφού τις αλατοπιπερώσει - σε δυνατή φωτιά να πάρουν ελαφρώς χρώμα
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία, πρόσθεσε το δεντρολίβανο, το άλλο σκόρδο σε φέτες, το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και λίγο λάδι
Όταν οι πανσέτες είναι έτοιμες, ρίξε τα κυδώνια να πάρουν λίγο χρώμα και μυρωδιά. Σώταρε κουνώντας το τηγάνι και πρόσθεσε 3-4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
Άφησε για ένα λεπτό ή και λιγότερο μέχρι να καραμελώσει
Όσο για το συνοδευτικό, όταν γίνουν οι πατάτες απλώς τις λιώνεις μαζί με μερικές σκελίδες σκόρδου και μια φετούλα λεμονιού
Μετά αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο λάδι και... ένας λεμονάτος πουρές , χωρίς γάλα είναι έτοιμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου