Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Πώς το πετιμέζι έγινε επίκαιρο;

Το πετιμέζι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια δυναμική επιστροφή στο διατροφολόγιό μας και αυτό δεν πρέπει να μας προξενεί καμία εντύπωση γιατί είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που η καταναλωσή του μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. 
Οι λόγοι αυτής της επιστροφής είναι αρκετοί και σίγουρα όχι ευκαταφρόνητοι.
Το πετιμέζι έχει μια ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει κυριολεκτικά με οτιδήποτε τρώγεται. Συνδυάζεται με ροφήματα, γλυκά, κρεατικά, θαλασσινά, ζυμαρικά και η χρήση του στην κουζίνα τελειώνει εκεί που τελειώνουν οι εμπνεύσεις των σεφ που το χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά στις δημιουργίες τους.
Η στροφή που παρατηρείται, τα τελευταία χρόνια, σε μια πιο ποιοτική διατροφή έβαλαν το πετιμέζι στη καθημερινότητά μας καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είναι ένα άριστο υποκατάστατο της ζάχαρης που η υπερκατανάλωση της στις μέρες μας, τόσο κακό προκαλεί.
Είναι μια άριστη πηγή ενέργειας που τόσο απαραίτητη είναι στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Μας δίνει σωματική και ψυχική ενέργεια να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες της καθημερινότητας.
Αποτελεί ένα φυσικό και άριστο συμπλήρωμα διατροφής για ορισμένες ελλείψεις όπως σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη Β κ.α. , εξαιρετικό σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ενώ είναι 100% φυσικό προϊόν. Ενισχύει το ανοσοποιητικό αλλά και την καλή διάθεση.
Λόγοι υγείας λοιπόν, υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και ιδιαίτερης γεύσης έχουν κάνει το πετιμέζι ξανά επίκαιρο, όπως θα έπρεπε να είναι πάντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου