Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πάπια με πετιμέζι και πορτοκάλι

Υλικά:

3 στήθη πάπιας
1 ποτήρι πετιμέζι
1 πορτοκάλι (τον χυμό)
1 ποτήρι νερό
λίγο αλατι
λίγο πιπέρι
1 κ.σ. κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών

Εκτέλεση:

Από βραδύς βάζουμε τα στήθη τις πάπιας να βράσουν στην κατσαρόλα με νερό για 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά.
Αδείαζουμε το νερό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 ποτήρι πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε όλη την νύχτα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κομμάτια της πάπιας πρέπει να είναι η πέτσα-δέρμα τους προς τα επάνω και το κρέας να μουσκέυετε με το πετιμέζι.
Αφού έχουν σταθεί 1 βράδυ, αδείαζουμε τα στήθη πάπιας στην γάστρα με το ζουμί τους και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε την γάστρα με το καπάκι τις.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά με την πέτσα-δέρμα μέσα στο ζουμί.
Έπειτα γυρνάμε τις πάπιες προσεκτικά και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να πάρει χρώμα η πέτσα-δέρμα τους. Αναλόγως τον φούρνο και το χρώμα που θέλουμε! Η πάπια σερβίρεται ζεστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου