Υλικά:
400 γρ. κολοκύθα
200 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
Σπόρους από 1 ρόδι
100 γρ. κολοκυθόσπορους
1 ματσάκι ρόκα
1 σαλάτα φριζέ
100 γρ. ελαιόλαδο
30 ml μηλόξυδο
50 ml πετιμέζι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο τοποθετούμε τα κυβάκια κολοκύθας αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και τα ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κολοκυθόσπορους για 3 λεπτά. Όταν αρχίζουν να “χορεύουν” οι κολοκυθόσποροι στο τηγάνι είναι έτοιμοι. Για να ετοιμάσουμε την βινεγκρέτ, θα βάλουμε πρώτα το πετιμέζι που είναι πιο βαρύ σαν υλικό και ύστερα προσθέτουμε το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τη ρόκα και το φριζέ, ύστερα τους ψημένους κύβους της κολοκύθας, τους σπόρους ροδιού και τους κολοκυθόσπορους. Στο τέλος το τυρί σε κομμάτια και από πάνω την βινεγκρέτ με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το μηλόξυδο ανακατεύοντας την παράλληλα με τον αυγοδάρτη. Είναι καλό το τυρί να το έχουμε βγάλει λίγο νωρίτερα απ’ το ψυγείο για να αναδυθούν καλύτερα τα αρώματα του. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
400 γρ. κολοκύθα
200 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
Σπόρους από 1 ρόδι
100 γρ. κολοκυθόσπορους
1 ματσάκι ρόκα
1 σαλάτα φριζέ
100 γρ. ελαιόλαδο
30 ml μηλόξυδο
50 ml πετιμέζι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο τοποθετούμε τα κυβάκια κολοκύθας αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και τα ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κολοκυθόσπορους για 3 λεπτά. Όταν αρχίζουν να “χορεύουν” οι κολοκυθόσποροι στο τηγάνι είναι έτοιμοι. Για να ετοιμάσουμε την βινεγκρέτ, θα βάλουμε πρώτα το πετιμέζι που είναι πιο βαρύ σαν υλικό και ύστερα προσθέτουμε το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τη ρόκα και το φριζέ, ύστερα τους ψημένους κύβους της κολοκύθας, τους σπόρους ροδιού και τους κολοκυθόσπορους. Στο τέλος το τυρί σε κομμάτια και από πάνω την βινεγκρέτ με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το μηλόξυδο ανακατεύοντας την παράλληλα με τον αυγοδάρτη. Είναι καλό το τυρί να το έχουμε βγάλει λίγο νωρίτερα απ’ το ψυγείο για να αναδυθούν καλύτερα τα αρώματα του. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου