Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κρέμα φούρνου με πετιμέζι

Υλικά: (για 6 άτομα)

1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξύλο κανέλλας
⅓ φλιτζ. ζάχαρη
3 αυγά
12 κ.κ. πετιμέζι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Τοποθετούμε μέσα ένα ταψί με βραστό νερό που να φτάνει ως τη μέση. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα, τον γλυκάνισο και την κανέλλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τον γλυκάνισο και το ξύλο κανέλας. Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά, πρoσέxovτας να μην κάνουμε αφρό, και τα προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε ελαφρά και μοιράζουμε σε 6 πυρίμαχα μπολ. Τα βυθίζουμε ως τη μέση στο ταψί με το νερό και ψήνουμε για 25 λεπτά, ώσπου να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις κρέμες στο ψυγείο να παγώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον. Ρίχνουμε 2 κουταλάκια πετιμέζι πάνω στην κάθε κρέμα και τοποθετούμε κάτω από το γκριλ ώσπου να καεί ελαφρά και να καραμελώσει. Αφήνουμε να σταθούν για 3 λεπτά και σερβίρουμε.

• Αντί για το γκριλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό καμινέτο που «καίει» πιο επαγγελματικά την επιφάνεια της κρέμας. Θα το προμηθευτείτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα με είδη κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου