Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πετιμέζι, ένας θησαυρός της φύσης

Το πετιμέζι ήταν η βασική γλυκαντική ύλη σε κάθε ελληνικό σπίτι πριν την "έλευση" της λευκής ζάχαρης. Ας το ξαναθυμηθούμε λοιπόν διότι καλό θα ήταν να μην βάζουμε επεξεργασμένα προϊόντα στο σπίτι, ειδικά αν πρόκειται να τα δώσουμε στα παιδιά. Το πετιμέζι είναι ένα 100% φυσικό γλυκαντικό, χωρίς άλλα πρόσθετα που παράγεται από τη συμπύκνωση του μούστου από σταφύλια. Παντρεύει το χρώμα του κρασιού με τη γλυκιά γεύση του μελιού!
Έχει εξαιρετικό άρωμα, γεύση, υφή και πολλά θρεπτικά συστατικά!

Προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας πλούσιο σε ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο το καθιστά άριστο συμπλήρωμα για την αναιμία!
Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και έχει αντιβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Όλοι οι καλοί chef της Αθήνας χρησιμοποιούν πετιμέζι στις βινεγκρέτ τους. Ένα μέρος πετιμέζι, ένα λάδι, ένα ξύδι και λίγη μουστάρδα στο μπλέντερ και έχετε μια πεντανόστιμη σάλτσα για τη σαλάτα σας.

Το πετιμέζι θα πρέπει να είναι πολύ υψηλά στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες, γιατί το εξαιρετικό αυτό γλυκαντικό εκτός από νοστιμιά και άρωμα προσφέρει σε μεγάλο βαθμό υγεία και ευεξία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου