Υλικά:
1 μεγάλο κοτόπουλο καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές (σε νερό για 1 ώρα)
3 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
2 κουτ. σούπας καρύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη χοντρή
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κουτ. σούπας μπαχάρι (ολόκληρα)
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου (με την πέτσα προς τα κάτω), αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά. Mόλις πάρουν έντονο χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι και το καρότο, να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε τις ελιές, τις σταφίδες, το καρύδι και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το μισό πετιμέζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το πετιμέζι να μειωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο πετιμέζι, τη ζάχαρη και το ξίδι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σερβίρουμε ραντίζοντας με φρέσκο ελαιόλαδο.
1 μεγάλο κοτόπουλο καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές (σε νερό για 1 ώρα)
3 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
2 κουτ. σούπας καρύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη χοντρή
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κουτ. σούπας μπαχάρι (ολόκληρα)
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου (με την πέτσα προς τα κάτω), αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά. Mόλις πάρουν έντονο χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι και το καρότο, να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε τις ελιές, τις σταφίδες, το καρύδι και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το μισό πετιμέζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το πετιμέζι να μειωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο πετιμέζι, τη ζάχαρη και το ξίδι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σερβίρουμε ραντίζοντας με φρέσκο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου