Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Κρέμα μουσταλευριάς με πετιμέζι

Υλικά:

1 ποτήρι νερού πετιμέζι
2 ποτήρια νερό
½ ποτήρι αλεύρι
λίγη κανέλα τριμμένη
1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
8 δαμάσκηνα
1 σφηνάκι κρασί γλυκό
100 γρ. μυζήθρα γλυκιά
1 φύλλο αρμπαρόριζας

Εκτέλεση:

Mαρινάρουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί. Aνακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό και ζεσταίνουμε το μισό σε μια κατσαρόλα. Στο υπόλοιπο πετιμέζι διαλύουμε το αλεύρι. Το σουρώνουμε με σήτα και το ρίχνουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά και συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουμε και το φύλλο αρμπαρόριζας. Bγάζουμε τα δαμάσκηνα από το κρασί και τα γεμίζουμε με τη μυζήθρα. Bάζουμε σε ένα μπολ από 2 γεμιστά δαμάσκηνα και επάνω ρίχνουμε την κρέμα. Γαρνίρουμε με σουσάμι και κανέλα και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου