Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο με πετιμέζι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:

¾ κιλού κοτόπουλο στήθος, σε κύβους
4-5 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας πετιμέζι
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου
κουρκουμά
κόλιανδρο
κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κομματάκια κοτόπουλου σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, κουρκουμά τριμμένο κόλιανδρο, κάρυ, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και να αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στη σάλτσα που έχει μείνει σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
και πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κάρυ, το κοτόπουλο και το χυμό ντομάτας.
Μόλις είναι έτοιμα ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στη τηγάνι ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή τηγανιτές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου