Υλικά:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
Ζάχαρη άχνη ή σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό, το γαρίφαλο, την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα διαλύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τελευταίο το αλεύρι και τα χτυπάμε στο μίξερ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά στο μίξερ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
Ζάχαρη άχνη ή σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό, το γαρίφαλο, την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα διαλύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τελευταίο το αλεύρι και τα χτυπάμε στο μίξερ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά στο μίξερ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου