Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Γλυκός σύμμαχος της υγείας το πετιμέζι

Το πετιμέζι, που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών που θεωρούνται ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας.
Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες και αμινοξέα είναι μεγάλη. 
Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από μεταλλικά στοιχεία περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο, κάλιο και χαλκό.. Είναι καλή πηγή υδατανθράκων λόγω των σταφυλοσακχάρων που περιέχει κι έτσι αποτελεί καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Επιπλέον, έχει και αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης, που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών.
Το πετιμέζι καταναλώνεται για το μαλάκωμα του βήχα, ως τονωτικό και ως συμπλήρωμα σιδήρου ειδικά σε άτομα που πάσχουν από αναιμία.
Επίσης, λόγω της περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικά μπορεί να καταναλώνεται συστηματικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την πρόληψη ενάντια στα χρόνια νοσήματα και την κατάθλιψη.
Συγκεντρώνει τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες του σταφυλιού χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή ζάχαρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου