Yλικά:
3 φλιτζάνια σταφύλια μαύρα
3 φλιτζάνια σταφύλια λευκά
2 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι πετιμέζι
½ κιλό ανθότυρο
Eκτέλεση:
Mαρινάρουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ανθότυρο) στο μισό πετιμέζι για 3 ώρες περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250οC. Bάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν τα σταφύλια. Bγάζουμε τα σταφύλια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε πάνω από το τυρί.
3 φλιτζάνια σταφύλια μαύρα
3 φλιτζάνια σταφύλια λευκά
2 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι πετιμέζι
½ κιλό ανθότυρο
Eκτέλεση:
Mαρινάρουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ανθότυρο) στο μισό πετιμέζι για 3 ώρες περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250οC. Bάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν τα σταφύλια. Bγάζουμε τα σταφύλια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε πάνω από το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου