Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τάρτα semifreddo με γλυκό σύκο, σταφίδες και πετιμέζι

Υλικά:

400g μπισκότα
200g βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500g παγωτό κρέμα
300g γλυκό αποξηραμένο σύκο(ψιλοκομμένο)
100g σταφίδες
100g αμύγδαλο λευκό (καβουρδισμένο και χοντροκομμένο)
100g πετιμέζι

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τη βάση. Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και πολτοποιείστε τα, μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε τα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Κρατήστε 4κ.σ από το μείγμα της βάση στην άκρη και το υπόλοιπο το αδειάστε το σε μια μακρόστενη φόρμα τάρτας και στρώστε το ομοιόμορφα καλύπτοντας καλά τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση. Ετοιμάστε τη γέμιση. Βγάλτε το παγωτό για 10 λεπτά έξω από την κατάψυξη, τόσο όσο χρειάζετε για να μπορείτε να το δουλέψετε. Στραγγίξτε καλά το γλυκό αποξηραμένο σύκο και κρατήστε λίγο από το σιρόπι. Ψιλοκόψτε το σύκο και κρατήστε το στην άκρη. Βάλτε το παγωτό μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε το ψιλοκομένο σύκο, τις σταφίδες, το αμύγδαλο και το λίγο σιρόπι που κρατήσατε. Ανακατέψτε καλά και κρατήστε το στην άκρη. Ετοιμάστε την τάρτα. Αδειάστε το παγωτό μέσα στη βάση της τάρτας και αφήστε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό. Πασπαλίστε την τάρτα με το μείγμα της βάσης που κρατήσατε, περιχύστε με πετιμέζι και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου