Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μέτριο (σε ροδέλες)
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
1 μανταρίνι με τη φλούδα
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
10 κόκκοι μπαχάρι, 10 κόκκοι πιπέρι
½ φλιτζάνι ζωμός κότας (ή νερό)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με ελαιόλαδο και κρεμμύδι σε πυρίμαχο ταψί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Αναμειγνύουμε σε μπολ την πορτοκαλάδα, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, τους κόκκους του μπαχαριού και του πιπεριού και το αλάτι και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε έπειτα τη φλούδα από το μανταρίνι και το ζωμό κότας (ή το νερό), ζεστό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 20 ακόμα λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά έως ότου το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα.
4 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μέτριο (σε ροδέλες)
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
1 μανταρίνι με τη φλούδα
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
10 κόκκοι μπαχάρι, 10 κόκκοι πιπέρι
½ φλιτζάνι ζωμός κότας (ή νερό)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με ελαιόλαδο και κρεμμύδι σε πυρίμαχο ταψί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Αναμειγνύουμε σε μπολ την πορτοκαλάδα, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, τους κόκκους του μπαχαριού και του πιπεριού και το αλάτι και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε έπειτα τη φλούδα από το μανταρίνι και το ζωμό κότας (ή το νερό), ζεστό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 20 ακόμα λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά έως ότου το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου