Υλικά:
113 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 ml πετιμέζι
2 αυγά
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
80 γρ. σταφίδες (σουλτανίνα)
250 γρ. σταφύλι σουλτανίνα (αφού κόψουμε τις ρώγες στα δύο)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε πρώτα ένα-ένα τα αυγά και μετά το πετιμέζι.
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφαιρούμε δύο κουταλιές για να πασπαλίσουμε το ήδη πλυμένο και κομμένο σταφύλι, και το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα με το βούτυρο (αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ).
Σταματάμε το μίξερ και αφού ρίξουμε τις σταφίδες και το σταφύλι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 45-50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου