Υλικά: (για μια φόρμα 30cm)
1 φλυτζάνι πετιμέζι
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
½ φλυτζάνι σταφίδες
2 σφηνάκια κονιάκ
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, τα μυρωδικά και τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ μέσα στο οποίο μούσκεψαν. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ~ το μίγμα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμα ή λίγο χυμό πορτοκάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και ξεφορμάρουμε.
1 φλυτζάνι πετιμέζι
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
½ φλυτζάνι σταφίδες
2 σφηνάκια κονιάκ
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου