Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κέικ με πετιμέζι και σταφίδες

Υλικά: (για μια φόρμα 30cm)

1 φλυτζάνι πετιμέζι
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
½ φλυτζάνι σταφίδες
2 σφηνάκια κονιάκ
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, τα μυρωδικά και τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ μέσα στο οποίο μούσκεψαν. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ~ το μίγμα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμα ή λίγο χυμό πορτοκάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και ξεφορμάρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου