Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Κουλουράκια με πετιμέζι και πορτοκάλι

Υλικά:

1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
¾ ποτηριού ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, σόδα και το μπέικιν
Προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με το σύρμα και κατόπιν με τα χέρια.
Υπολογίστε ότι μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι ή ότι ίσως χρειαστείτε όλο το πακέτο και λίγο ακόμα. Πάντως πρέπει να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει όμως στα χέρια.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ο.
Πλάστε τα κουλουράκια σχετικά μικρά, άλλα στρογγυλάκαι, άλλα κοτσιδάκια
Βάλτε τα σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στον αέρα για 12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου