Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΤΙΜΕΖΕΝΙΑ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Υλικά :
  • 1/2 ποτήρι Τηνιακό πετιμέζι  
  • 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2/3 ποτηριού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. γλυκού κοφτά κανέλλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικεν πάουντερ
  • 1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 ποτηριού κονιάκ
Εκτέλεση :
1. Στο ζεστό νερό διαλύουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε το πετιμέζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
2. Προσθέτουμε το λάδι, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
3. Στο τέλος ανακατεύουμε το μπέικι πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
4. Προσέχουμε ώστε να μην ανακατέψουμε για πάρα πολύ ώρα τη ζύμη γιατί σφίγγει. Η ζύμη θα πρέπει να είναι όπως των μελομακάρονων, να είναι υγρή, μαλακή και να “λαδώνει”.
5. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο μέγεθος που επιθυμούμε -δεν φουσκώνουν πολύ- και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Με τη συγκεκριμένη συνταγή τα μουστοκούλουρα δεν φουσκώνουν, οπότε πλάστε τα στο μέγεθος που επιθυμείτε.
6. Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου