Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό κολοκύθας με πετιμέζι

Υλικά:

1 κιλό κολοκύθα 
1 κιλό μούστο (πετιμέζι) 
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα 
μισό ποτήρι ασβέστη

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια.
Αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε την φλούδα της.
Την κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους και με ένα πηρούνι τρυπάμε κάθε κομμάτι.
Σε ένα μπολ με νερό διαλύουμε την ασβέστη και προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας. Αφήνουμε την κολοκύθα μέσα στον ασβέστη για 8 ώρες (ή ένα βράδυ). Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα κομμάτια από το ασβεστόνερο και τα ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα κομμάτια με νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια κολοκύθας, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια κολοκύθας, τον μούστο τόσο όσο να σκεπάσει τα κομμάτια και την αρμπαρόριζα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου